Poniedziałek rano budzi Cię piękny słoneczny dzień, zapowiada się wspaniale. Do póki nie przypominasz sobie, że dziś zaplanowałaś ODCHUDZANIE.
Przygotowujesz owsiankę, której tak nie cierpisz, ale przecież jest ZDROWA .
Zjadasz z niesmakiem, bo przecież inaczej nigdy nie osiągniesz wymarzonej sylwetki…
Nie wyobrażasz sobie na diecie jeść naleśników, zaskoczę Cię bo jest to możliwe. Wydaje Ci się,że od nich samych od razu się tyje?
Nic bardziej mylnego, zapewniam :).
Przypisywanie produktów do zakazanych i dozwolonych na diecie to zmora odchudzających. I błędne koło odchudzania gdzie wracasz do punktu wyjścia.I Twoja frustracja się zwiększa bo znowu Ci nie wyszło.
Umiar i zdrowy rozsądek jest kluczową kwestią w odchudzaniu warto o tym pamiętać. Wtedy rezygnacja z ulubionych produktów nie jest potrzebna.
Śniadanie może wyglądać inaczej, można zjeść coś pysznego i wartościowego nie tracąc na tym SMAKU i chęci do dalszego odchudzania.Dlatego przygotowałam dla Ciebie 3 lekkie i pyszne przepisy na PANCAKES, które idealnie nadają się na redukcję masy ciała. Sprawdź sama! 🙂
Placuszki te sycą na długo, po przez zawartość pełnowartościowego białka i wysoką zawartość błonnika. Są źródłem witamin i antyoksydantów. W dodatku można je przygotować w oka mgnieniu ;).
Pancakes szpinakowo-truskawkowe
Składniki:
100g mąki pełnoziarnistej
2 jajka
120g banana (1 sztuka)
25g szpinaku ( garść)
50g truskawek ( 4 duże sztuki)
Kilka kropel oleju rzepakowego
Przepis:
- Wszystkie składniki wrzuć do miski i zblenduj na gładką masę.
- Patelnię rozgrzej i skrop olejem rzepakowym. Olej rozsmaruj silikonowym pędzelkiem po patelni. Zapobiegnie to przywieraniu ciasta.
- Dużą łyżką nabieraj masę i wylewaj na patelnie formując placuszki. Piecz chwilkę z obu stron.
- Podawaj z jogurtem i owocami. Z przepisu wychodzi około 17 placuszków.
Pancakes bananowe z cynamonem
Składniki:
100g mąki orkiszowej
2 jajka
120g banana (1 sztuka)
0,5 łyżeczki cynamonu
1,5 łyżki mleka owsianego
Kilka kropel oleju rzepakowego
Przepis:
- Wszystkie składniki wrzuć do miski i zblenduj na gładką masę.
- Patelnię rozgrzej i skrop olejem rzepakowym. Olej rozsmaruj silikonowym pędzelkiem po patelni. Zapobiegnie to przywieraniu ciasta.
- Dużą łyżką nabieraj masę i wylewaj na patelnie formując placuszki. Piecz chwilkę z obu stron.
- Podawaj z jogurtem i owocami. Z przepisu wychodzi około 14 placuszków.
Pancakes z jagodami
Składniki:
100g mąki pełnoziarnistej
2 jajka
120g banana ( 1 sztuka)
100g jagód
Kilka kropel oleju rzepakowego
Przepis:
- Wszystkie składniki wrzuć do miski i zblenduj na gładką masę.
- Patelnię rozgrzej i skrop olejem rzepakowym. Olej rozsmaruj silikonowym pędzelkiem po patelni. Zapobiegnie to przywieraniu ciasta.
- Dużą łyżką nabieraj masę i wylewaj na patelnie formując placuszki. Piecz chwilkę z obu stron.
- Podawaj z mlekiem i owocami. Z przepisu wychodzi około 16 placuszków.